In boekvorm uitgebracht

Valse tongen

Valse Tongen is een verhaal van een jonge onstuimige vrouw Marit. Zij wordt verliefd op de bassist zanger Herman die werkt in café ‘Les Pierrots’.

Marit vindt de avances die hij haar schenkt niet alleen grappig, maar vooral intrigerend. Tegen beter weten in en tegen alle goed bedoelde adviezen aan haar om met Herman te breken, luistert Marit niet en loopt weg van haar ouderlijk huis.
 
Zij moeten tijdelijk inwonen bij de vader van Herman. Als die vader plotseling onder verdachte omstandigheden overlijdt, wordt Marit beschuldigd van moord op haar schoonvader.

Het verhaal begint in 1954 en blikt terug naar een periode in 1951, toen Marit voor het eerst Herman ontmoette in café ‘Les Pierrots‘ in Amsterdam. Marit is Hermans onschatbare steun, toeverlaat en zijn inspirerende bron op weg naar zijn moeizaam stijgende acteurscarrière, die uiteindelijk succesvol blijkt. Echter zijn alcoholische uitspattingen, overspel en vele stemmingswisselingen trekken een zware wissel op hun gezin.

Verschillende malen probeert Marit hem te verlaten. Op een gegeven moment is de maat vol.
Een schrijnend, ontroerend verhaal, dat door de gehanteerde stijl – realistisch, lichtvoetig, humoristisch – zeer lezenswaardig is.

“Valse Tongen” is via internet te bestellen bij Bol.com, maar ook te koop in de betere boekhandel.
Lees een fragment

boekpresentatie | recensies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *